Zorgen over toekomst buurt- en dorpshuizen

REGIO – De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK) gaat in kaart brengen wat er nu nodig is om straks nog een kulturhus, wijkcentrum of dorpshuis te hebben in de kernen van Overijssel. Dat stelt Ilse Duursma, voorzitter van de OVKK in een persbericht. De OVKK, LSA Bewoners (een netwerk van bewonersgroepen, buurthuizen, bewonersbedrijven en coöperaties) en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK) maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de dorpshuizen en wijkcentra. Door de wegvallende opbrengsten van verhuur, grote activiteiten en consumpties staat de exploitatie onder grote druk. “Het heeft ons zeer verbaasd dat de dorpshuizen en wijkcentra tot op heden uitgesloten zijn van de ‘Tegemoetkoming schade COVID-19’”, zo schrijven de drie organisaties. “Aan de lijst met SBI-codes die voor de tegemoetkoming in aanmerking komen, moet zeer snel die van de dorps- en buurthuizen worden toegevoegd. Voor de toekomst van deze belangrijke voorzieningen voor dorpen en wijken is deze verruiming noodzakelijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.