Volkerink Heino stopt ermee

HEINO – Na zeventig jaar komt er een einde aan Volkerink Heino. De coronacrisis was voor het bedrijf dat zich bezig houdt met loonwerk, grondverzet en verreikerverhuur de druppel, maar eigenaar Louis Claessens wijst met name naar de stikstofcrisis. De zestien medewerkers komen op straat te staan, maar, zo stelt Claessens: “De komende tijd zal ik mij voor 100 procent blijven inzetten om alle medewerkers te ondersteunen bij het vinden van een andere baan, en afgaande op de vele reacties van collegabedrijven gaat dit ook vlot lukken.”

“Het begon vorig jaar toen de asbestregels werden veranderd”, legt Claessens uit. “De deadline voor het asbestsaneren viel weg. Als mens was ik het daar helemaal mee eens. Het is niet redelijk dat je gedwongen kan worden om binnen een bepaalde termijn asbest te saneren tegen hele hoge kosten. Maar voor het bedrijf was het desastreus. Daarna kwam de PFAS en de PAS problematiek. Vooral de PAS is nog steeds niet opgelost. Schandalig, niemand die daar nog iets van begrijpt.”

De stikstofcrisis zorgde dus voor een flinke aderlating in de opdrachtenportefeuille, de huidige coronacrisis was de druppel. “Alle bedrijfstakken worden hierdoor aangetast: Bij veel verreikerwerk moet je dichter dan 1,5 meer bij elkaar werken, nu dus onmogelijk. Het agrarisch loonwerk wordt aangetast doordat melkprijzen kelderen en de frietconsumptie wegvalt. Van de 85 hectare aardappelteelt vielen er 40 weg. Grote recreatieparken waar we veel voor werken zijn dicht, dan ga je als park niet investeren en hebben wij geen werk. Zo’n drie weken geleden heb ik daarom bij gebrek aan perspectief de beslissing genomen om te stoppen. De coronacrisis hadden we overleefd als de stikstofcrisis er niet was geweest.”

Het bedrijf zal tot 1 juni alle werkzaamheden die gegund worden nog uitvoeren. De machines worden geveild via Troostwijk. In een mail naar zijn klanten en opdrachtgevers meldt Claessens: “De aardappels en maïs die we in beheer hebben, zullen we tot aan het einde van het groeiseizoen verzorgen, inclusief alle verplichtingen die daaraan vast hangen. Door ons bedrijf op deze manier te beëindigen, kunnen we aan al onze verplichtingen voldoen.” En hij besluit: “Met veel plezier en passie hebben we alle agrarische- en bouwwerkzaamheden die ons zijn gegund uitgevoerd. We willen u bedanken voor het vertrouwen dat u in ons gesteld heeft gedurende al deze jaren en wensen u, uw gezin en uw bedrijf veel gezondheid en succes toe.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.