Home / Nieuws / VIDEO | 75 jaar bevrijding: Raalte hangt de vlag uit

VIDEO | 75 jaar bevrijding: Raalte hangt de vlag uit

RAALTE – Het is vandaag 75 jaar geleden dat Raalte werd bevrijd van de Duitsers. De bevrijding zou groots gevierd worden, maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten. Alle activiteiten zijn geschrapt. Om het jubileumjaar niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, werd iedereen in Raalte opgeroepen om de vlag uit te hangen.

Foto’s/video: Arnold Roolvink

In Raalte gaf men in grote getale gehoor aan de oproep. Om 11.00 speelde Henk Veldman op het carillon van de Kruisverheffingskerk in Raalte het Wilhelmus. Inwoners van Raalte wordt opgeroepen om vanavond om 20.00 twee minuten stil te staan en de bevrijders te gedenken.

 

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.