Triathlon Holten gecanceld

HOLTEN – De Triathlon Holten, die op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni zou plaatsvinden, gaat in verband met het coronavirus niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige gerelateerde evenementen en activiteiten. Het internationale topsportevenement zou dit jaar voor de 36-ste keer worden gehouden. Alle wedstrijden in de diverse klassen waren wederom volgeboekt.

Het besluit is genomen na intensief overleg met diverse instanties, waaronder de European Triathlon Union (ETU), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), de gemeente Rijssen-Holten en de Veiligheidsregio. De extra tijd en ruimte worden ingezet voor de organisatie van ‘een extra sublieme editie in 2021’. De datum daarvan is afhankelijk van de internationale kalender en zal na afstemming met de ETU bekend worden gemaakt.

Martin Pieters, voorzitter van Stichting Triathlon Holten: “Met pijn in het hart hebben we dit besluit genomen. Voor alle betrokkenen is het een grote teleurstelling. In de actuele situatie achten we het echter onverantwoord om binnen de termijn van twee maanden een internationaal evenement met meer dan 15.000 bezoekers, 2.000 deelnemers en bijna 1.000 vrijwilligers te laten plaatsvinden. Vanwege het virus kunnen gezondheidsrisico’s optreden. Tevens bestaat de kans dat een beroep moet worden gedaan op medische capaciteit, die momenteel en naar verwachting medio juni nog onder druk staat. Het coronavirus heeft daarnaast de komende periode op alle betrokken mensen en partijen nog een grote impact. Veel activiteiten in de aanloop naar het evenement zijn daarom voor hen niet verantwoord of reëel uitvoerbaar. We hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit virus onder controle te krijgen. Dit is daarom de enige verantwoorde beslissing op dit moment. Wij hopen op ieders steun en begrip.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.