SP start actie tegen huurverhoging

RAALTE – De SP is gestart met de landelijke actie ‘0 is genoeg’. Daarmee protesteert de partij tegen aangekondigde huurverhogingen. Ook de Sallandse afdeling haakt aan. “Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur”, stelt de partij. “En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen in Nederland door de coronacrisis te maken met een terugval in inkomsten. Maar ondertussen gaan de huren per 1 oktober in Raalte en Olst-Wijhe voor velen nog verder omhoog.” In de Eerste Kamer werd vorige week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen”, zo laat de SP weten. ”Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat drie maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar.” Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.