Raalter Uitdaging zoekt iPads en tablets

RAALTE – De Raalter Uitdaging is op zoek naar iPads en tablets voor de bewoners van de verschillende verzorgings- en verpleegtehuizen in de gemeente. Daarmee kunnen zij gedurende de coronacrisis contact houden met vrienden en familie.

De Raalter Uitdaging kwam met het initiatief naar aanleiding van een oproep van Jacquelien van Brink van Zozijn Raalte. Zij zocht iPads of tablets voor de bewoners van de locatie Kemphaan. De oproep heeft inmiddels twee tablets, één iPad, zes laptops en 51 mobiele telefoons opgeleverd. Afgelopen donderdag heeft Henny Zomer van de Raalter Uitdaging de tablets, die beschikbaar waren gesteld door een inwoner van de gemeente Raalte, afgegeven bij Zozijn.
De Raalter Uitdaging heeft daarop de actie uitgebreid voor de bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Videobellen is een manier voor ouderen om toch in contact te blijven met familie en vrienden. Dat is mogelijk via de webcam van een computer en via telefoons. Als er aan de voorkant een camera op zit, is dat vaak al genoeg. Een oud toestel voldoet al. Zorg dat de pincode gereset is, dus geen pincode op het toestel en dat de app voor het beeldbellen al geïnstalleerd is (Skype- of FaceTime). Ook is een goed zichtbare plek van de app op het apparaat aan te raden zodat het opstart-icoon van het programma snel kan worden gevonden. Vergeet de oplader niet! Eventueel overgebleven telefoons zullen na afloop van de coronacrisis worden gedoneerd aan een goed doel.
Heb je een telefoon met een camera over, meld je dan bij de Raalter Uitdaging. Dit kan door een mail te sturen naar info@raalteruitdaging.nl of bel met Henny Zomer, 06-23 44 71 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.