Raalter college roept op om ‘lage’ variant kruispunt Bos alsnog uit te werken

RAALTE – Het Raalter college van B&W roept in een brief aan Gedeputeerde Staten van Overijssel op om de ‘lage’ variant voor kruispunt Bos alsnog verder uit te werken. Dit naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad. De ‘lage’ variant had eigenlijk de voorkeur van de raad, maar de stuurgroep vond de kosten daarvan te hoog.

Het provinciale projectteam had eerder vijf schetsontwerpen ten aanzien van de hoogteliggingen van de infrastructuur uitgewerkt en de kosten daarvan in beeld gebracht. De stuurgroep, bestaande uit bestuurlijke vertegenwoordigers van de partners in het project, koos op basis daarvan voor de variant ‘N348 verdiept’. Daarbij gaat de N35 bij Knooppunt Raalte over een verdiept aangelegde N348 heen. De N35 wordt dan ongeveer een meter opgehoogd ten opzichte van de huidige ligging en de op- en afritten van de N35/N348 komen dicht langs de N35 te liggen, waardoor er zo min mogelijk ruimte nodig is voor de bouw van de ongelijkvloerse kruising. De N35 en de N348 krijgen dan bovendien allebei ook twee van elkaar gescheiden rijbanen en de N348 gaat via een tunnel onder het spoor door.
De lage variant kan volgens de stuurgroep niet binnen het taakstellend budget van 50,2 miljoen euro gerealiseerd worden. Maar de gemeenteraad van Raalte is van mening dat ook die variant als tweede scenario verder uitgewerkt moet worden. Bij de lage variant wordt de N35 verdiept aangelegd en gaat de N348 wel onder het spoor door, maar komt daarna weer op het huidige hoogteniveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.