Raalte aan de slag met plannen Blankenfoort

RAALTE – De gemeente Raalte is gestart start met de planvorming voor de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort in Heino. Daar moet 3,5 hectare aan extra ruimte voor bedrijven komen. De gemeente hoopt het ontwerpbestemmingsplan in het najaar van 2020 aan te kunnen bieden aan de gemeenteraad en dat er in het voorjaar 2021 begonnen kan worden met de daadwerkelijke kaveluitgifte en het bouwrijp maken van de grond.

Wel lijkt de planning vertraging op te lopen door de coronacrisis. Al in april/mei had de gemeente informatieavonden willen houden voor alle betrokkenen, maar of die doorgaan, is nu nog niet bekend. Daarnaast zijn er nog andere factoren die het proces kunnen vertragen. Zo lopen op dit moment de gesprekken over de aankoop van de grond (in de hoek Lentheweg/Zwolseweg) nog. Na de aankoop moeten er grondonderzoeken worden uitgevoerd, waarvan de uitkomsten uiteraard nog niet bekend zijn. Ook die kunnen zorgen voor vertragingen.

Op basis van een eerder uitgevoerd onderzoek verwacht de gemeente aan 3,5 hectare genoeg te hebben. Voor het bestemmingsplan wil de gemeente samenwerken met een nog te selecteren bureau. “In deze fase van planvorming is participatie essentieel”, zo schrijft het college van B&W in de informatienotitie. “Het is van groot belang bij deze planvorming opvattingen en overtuigingen op te halen bij allerlei vertegenwoordigers, die het bureau vervolgens gebruikt om het stedenbouwkundig plan op te stellen. We denken hierbij aan vertegenwoordigers als groepen belangstellenden, natuur- en milieuorganisaties, gebieds- of energiecoöperaties, gebiedskenners en omwonenden die kunnen helpen bij het aanreiken van afwegingen en input voor het stedenbouwkundig plan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.