Oostenwind krijgt extra tijd voor aanpassingen speelplein

RAALTE – Kinderdagverblijf Oostenwind krijgt van de gemeente Raalte tot september de tijd om aanpassingen te verrichten aan het speelplein. Dat voldoet namelijk niet aan de gestelde eisen in die zin dat het geen goede speelmogelijkheden bevat voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 2,5 jaar. Als de ‘gebreken’ in september niet zijn verholpen, krijgt het kinderdagverblijf een last onder dwangsom opgelegd.

Wat is er aan de hand? De pannakooi op het plein beschikt niet over voldoende schaduwplekken voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Daarnaast is er niet voldoende spelmateriaal aanwezig voor die leeftijdscategorie. KDV Oostenwind heeft aangekondigd om het schoolplein aan te passen. Dat moet gebeuren met een schaduwdoek bij de pannakooi. Daarnaast wil Oostenwind een zandbak en een glijbaan voor de allerkleinsten realiseren en moeten er met verf ‘weggetjes’ op het schoolplein worden gemaakt, zodat de kinderen ‘met meer beleving kunnen spelen’.

De GGD had de gebreken eind vorig jaar gesignaleerd, waarna de gemeente het kinderdagverblijf drie maanden de tijd gaf om het plein aan te pakken. Dat is echter nog niet gebeurd. De gemeente neemt nu de volgende stap in het handhavingsproces, maar hanteert in plaats van een hersteltermijn van drie maanden nu een hersteltermijn van zes maanden. Het is juridisch mogelijk dat het college besluit om van de termijnen af te wijken. De kinderen zijn namelijk niet direct in gevaar en vanwege de coronacrisis worden (bijna) geen kinderen opgevangen. “Tot op heden hebben we nog nooit een last onder dwangsom hoeven op te leggen aan een kinderopvangorganisatie”, zo stelt de gemeente, die zelf ook een beetje met de situatie in de maag lijkt te zitten. “De GGD adviseert ons om te handhaven.”In september voert de GGD opnieuw onderzoek uit. “We gaan ervan uit dat de overtreding dan is verholpen”, zo stelt de gemeente.

Oostenwind kan een zienswijze indienen tegen het voornemen tot het opleggen van een last onder dwangsom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.