Home / Sallandcentraal / ‘Ook in Broekland stiekem schapen geslacht’

‘Ook in Broekland stiekem schapen geslacht’

BROEKLAND – Het lijkt er op dat niet alleen bij kinderboerderij de Vijverbhof in Olst stiekem schapen zijn geslacht. Ook hobbyboer Gerard te Wierik uit Broekland kan er nu over mee praten. Hij miste na de nacht van 14 op 15 maart drie lammeren, zo vertelt hij aan Salland Centraal. “Daarna heb ik aangifte gedaan, maar ik hoorde er niks meer over. Vandaag belde de buurman. Hij had schapenresten gevonden in de sloot. Natuurlijk ben ik direct gaan kijken. Daar lagen inderdaad de resten van drie lammeren. Een nog met het oornummer in. Dat kwam overeen met het nummer van een van mijn vermiste lammeren.” Gerard heeft inmiddels de politie ingelicht, vertelt hij. Hij vermoedt dat er een professional aan de slag is geweest. “De poten waren afgehakt/afgezaagd. Het vel met de wol was helemaal van de resten afgesneden. Het leek mij op professionele manier. Dat kan een amateur niet. Ik ook niet.”

Lees ook

Film, muziek en cabaret in Lommerrijk en Hoftheater

LUTTENBERG – Er is het komende weekend weer van alles te beleven in amfitheater het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.