Ook coronavirus vastgesteld in verzorgingshuis Heino

HEINO – In verzorgingshuis Het Wooldhuis in Heino zijn bewoners getroffen door het coronavirus. Bij vijftien ouderen is het virus vastgesteld. Twee bewoners, die COVID-19 bij zich droegen, zijn overleden.

Door: Max van Olst
Foto: Archiefbeeld

“Het is ingewikkeld om over deze cijfers te praten”, zegt Janine Noordhuis van Zorgspectrum Het Zand. “Het zijn momentopnames. Het ene moment worden mensen beter, het andere moment overlijden mensen. Daarom zijn we voorzichtig met deze informatie. Het doet natuurlijk ook veel met onze medewerkers. Ze tonen enorme inzet en proberen zo goed mogelijk te handelen in deze situatie.”

Testen
Ouderen die symptomen hebben die gelinkt worden aan het coronavirus worden getest. “En dat wordt ook gedaan bij milde symptomen”, zegt Noordhuis. “Een paar weken geleden was het een stuk moeilijker om mensen te laten testen. Inmiddels is de testcapaciteit opgeschroefd en kunnen ook bewoners met milde klachten worden getest.”

Bezoek
Vanavond geeft minister-president Mark Rutte een persconferentie en gaat hij in op eventuele versoepeling van de maatregelen. Toch verwacht Janine Noordhuis niet dat de verzorgingstehuizen de deuren weer volledig kunnen openen. “Ik denk dat het daarvoor nog te vroeg is. We zijn al wel aan het nadenken over hoe we weer ontmoetingen kunnen organiseren. Zo kijken we of er speciale units geplaatst kunnen worden, waar mensen in een afgeschermde omgeving elkaar kunnen ontmoeten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.