Home / Nieuws / Olst-Wijhe trekt 188.000 euro uit voor aanpak riolering

Olst-Wijhe trekt 188.000 euro uit voor aanpak riolering

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe trekt 188.000 euro uit voor verbetering van de riolering in delen van Wijhe en de Boskamp en vervanging van honderd drukrioleringspompen in het buitengebied. Bij rioolinspecties is gebleken dat diverse rioolstrengen moeten worden gerenoveerd.

Het gehele riool in de Vlaskamplaan in Boskamp is ernstig aangetast, een rioolstreng op de Molenstraat in Wijhe vertoont ernstige lekkage en ook een rioolstreng in de Rambonnetstraat in Wijhe heeft diverse mankementen, zo meldt de gemeente. Daarnaast is bij de jaarlijkse inspectie van de drukrioleringspompen in het buitengebied geconstateerd dat vijftig pompen niet meer voldoen aan de normen en dit jaar vervangen moeten worden. In 2021 worden vervolgens nog eens vijftig pompen vervangen.

Lees ook

Mooie opbrengst Lionsclub Raalte voor Strijd van Salland

RAALTE – Lionsclub Raalte heeft 14.370 euro overhandigd aan de Strijd van Salland. De serviceclub …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.