Olst-Wijhe trekt 188.000 euro uit voor aanpak riolering

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe trekt 188.000 euro uit voor verbetering van de riolering in delen van Wijhe en de Boskamp en vervanging van honderd drukrioleringspompen in het buitengebied. Bij rioolinspecties is gebleken dat diverse rioolstrengen moeten worden gerenoveerd.

Het gehele riool in de Vlaskamplaan in Boskamp is ernstig aangetast, een rioolstreng op de Molenstraat in Wijhe vertoont ernstige lekkage en ook een rioolstreng in de Rambonnetstraat in Wijhe heeft diverse mankementen, zo meldt de gemeente. Daarnaast is bij de jaarlijkse inspectie van de drukrioleringspompen in het buitengebied geconstateerd dat vijftig pompen niet meer voldoen aan de normen en dit jaar vervangen moeten worden. In 2021 worden vervolgens nog eens vijftig pompen vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.