Olst-Wijhe regelt online omgeving voor lokale ondernemers

OLST/WIJHE – Winkeliers hebben het moeilijk in deze tijden van crisis. Winkels mogen openblijven, maar ze moeten wel rekening houden met allerlei maatregelen. Daarbij is het ook lastiger om klanten te bereiken waardoor ze minder verdienen. Om winkeliers door deze moeilijke tijd te loodsen, vroeg de gemeente Olst-Wijhe samen met de ondernemersverenigingen in Olst en Wijhe een crisisarrangement aan bij de provincie Overijssel. En met succes: met de bijdrage van € 23.000 kan er online een plek worden gerealiseerd waar lokale ondernemers te vinden zijn.

“In deze moeilijke tijd willen we inzetten op saamhorigheid”, zegt Arie Oeseburg, centrummanager van Olst. “Daarom hebben we de slogan Hier stroomt de liefde bedacht. Liefde van ondernemers voor klanten én andersom. Het arrangement gaat uit van samenwerking; niet alleen tussen ondernemers, maar vooral de wisselwerking met onze inwoners is van belang voor een leefbaar Olst-Wijhe. Uiteindelijk is dit dan ook een investering ook voor de langere termijn.”

Aan de slag
“We zijn blij dat de provincie winkeliers op deze manier wil ondersteunen. Het plan is snel beoordeeld en gehonoreerd waardoor we aan de slag kunnen met de uitwerking”, aldus wethouder Hans Olthof. “Ik vertrouw erop dat het onze winkeliers helpt om door deze moeilijke tijd te komen.”

Het crisisarrangement van de provincie is speciaal bedoeld voor gemeenten die tijdens de crisis samenwerkingsacties in het centrum willen opzetten of versnellen. Gemeenten kunnen een financiële bijdrage krijgen om te organiseren en stimuleren dat de winkelgebieden vitaal en aantrekkelijk kunnen blijven. En dat is precies wat er met het plan wordt beoogd. Het plan is gemaakt in samenwerking met de ondernemersverenigingen, GO Olst en Gastvrij Wijhe, Salland Marketing en Beeldprikkels. Ondernemers uit beide dorpen konden ideeën aanleveren. De komende tijd worden de acties verder uitgewerkt en zo snel mogelijk bekendgemaakt bij inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.