Olst-Wijhe neemt subsidies onder de loep

WIJHE – Het college van B&W van Olst-Wijhe laat een inventarisatie uitvoeren of het nodig is om de huidige subsidies aan te passen aan de nieuwe situatie. Het gaat daarbij om subsidies aan partijen die eenmalig of jaarlijks een subsidie van 1.000 euro of meer ontvangen. In verband met de coronacrisis kunnen veel activiteiten niet doorgaan. Van andere gesubsidieerde partijen wordt misschien juist een extra prestatie verwacht.

Wanneer de prestaties door de subsidieontvangende partij (deels) niet geleverd kunnen worden in 2020, kan dit tot gevolg hebben dat: de subsidie (deels) wordt teruggevorderd óf terug te vorderen subsidie in mindering wordt gebracht op de subsidie van 2021; er extra prestatie(s) worden verwacht in 2021 bovenop de jaarafspraken van 2021 óf de subsidie ongemoeid blijft. Het college gaat daarbij voor maatwerk. Daarbij stelt het college dat het belang van de gesubsidieerde organisatie goed wordt meegewogen en te beseffen dat het om een overmachtssituatie gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.