Leaderbijdrage voor OZO Verbindzorg Jeugd en buurtplein Okkenbroek

REGIO – Twee projecten in Salland zijn van start gegaan dankzij een Leaderbijdrage van de Europese Unie, provincie Overijssel en de gemeenten in Salland. Het gaat om de projecten ‘OZO Verbindzorg Jeugd’ en ‘Van schoolplein naar buurtplein’ in Okkenbroek.

Doel van het project OZO Verbindzorg Jeugd is het verbeteren van de samenwerking en afstemming tussen ouders van zorgleerlingen en alle onderwijs- en zorgpartijen om hen heen. Door communicatie met alle betrokkenen via het online samenwerkingsplatform OZOverbindzorg moet er beter zicht komen op wat de leerling nodig heeft. Ouders/verzorgers hebben hierin de regie. Het online platform wordt tot nu toe vooral ingezet voor ouderenzorg. Vanuit de onderwijsinstellingen Mijn Plein, Carmel College Salland en Capellenborg kwam de vraag om dit online communicatieplatform ook in te zetten voor leerlingen die extra zorg nodig hebben. Voor de invoering van OZOverbindzorg Jeugd is een eenmalige Leader bijdrage toegekend van 100.000 euro (50 procent van de EU, 25 procent van de provincie Overijssel en 25 procent van de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe).

‘Van schoolplein naar buurtplein Okkenbroek’ beoogt het omvormen van het schoolplein tot een buurtplein midden in het dorp Okkenbroek, waar dorpsbewoners van alle leeftijden kunnen spelen, sporten en elkaar ontmoeten. Dit project ontvangt een eenmalige Leader bijdrage van 60.017 euro (50 procent van de EU, 25 procent van provincie Overijssel en 25 procent van de gemeente Deventer).

Voorwaarde voor alle Leaderprojecten is dat de initiatiefnemers zelf een even hoog bedrag investeren.

Zie verder staging2.dekrachtvansalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.