Last onder dwangsom voor bedrijf op de Zegge

RAALTE – Hoewel een bedrijf op de Zegge volgens de gemeente Raalte al op ‘de goede weg is’ en al een deel van de milieutechnische gebreken heeft opgelost, legt de gemeente het bedrijf toch een last onder dwangsom op. De gemeente wil niet vertellen om welk bedrijf het gaat. Eerder was gesignaleerd dat het bedrijf handelt in strijd met diverse regels op het gebied van milieuregelgeving.Het bedrijf had naar aanleiding van een eerdere aankondiging van de dwangsom (eind vorig jaar) zienswijzen ingediend. Tijdens de hercontrole is gebleken, dat het bedrijf al een deel van de gebreken heeft aangepakt, maar nog niet alle. Onder andere moeten aanwezige lekbakken verbeterd worden; moet men zorgen voor een betere opslag van gevaarlijke stoffen en die stoffen beter ‘etiketteren’.Het bedrijf moet nu nog ten behoeve van doorgevoerde veranderingen een melding op grond van het Activiteitenbesluit Milieubeheer indienen om zo te voldoen aan de vergunningplicht. Het bedrijf heeft inmiddels een gerenommeerd adviesbureau in de arm genomen om hierbij te adviseren.Voor de overtredingen gelden verschillende hersteltermijnen (van twee tot tien weken, waarna de dwangsom van kracht wordt) en de hoogte van de dwangsommen varieert ook. Van 500 euro voor een enkele constatering, waaraan niet tijdig is voldaan tot maximaal 137.500 euro als uiteindelijk na afloop van alle termijnen niets is uitgevoerd. “Van dit laatste gaan we echter niet uit, gezien de inspanningen die het bedrijf nu levert”, zo stelt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.