Home / Nieuws / Kracht van Salland-cheque voor 31 initiatieven

Kracht van Salland-cheque voor 31 initiatieven

REGIO – 31 initiatieven uit Salland mogen een Kracht van Salland-cheque tegemoet zien. De bedragen worden verstrekt vanuit het 4D-budget van de provincie Overijssel. In totaal kwamen er voor 1 maart 74 aanvragen binnen. Daarvan werden er 31 toegekend, goed voor in totaal 25.000 euro.

4D is een initiatief van Stimuland en staat voor Durven, Delen, Denken en Doen. De Kracht van Salland-cheque is bedoeld voor kleinschalige initiatieven in de woon- en leefomgeving. Projecten kunnen maximaal 1.000 euro subsidie krijgen. Zo start in Wesepe een nieuwe ontmoetingsactiviteit voor ouderen die thuis wonen zonder zorgindicatie, waarvan er ook veel in het buitengebied wonen. In Loo en Averlo-Frieswijk-Schalkhaar gaan inwoners zelf een nieuwe dorpshuislocatie bouwen; ze krijgen een bijdrage voor de ondersteuning van deze werkers. In Herxen wordt een bestaand pad naar de IJssel verhard, zodat het water voor een brede doelgroep bereikbaar wordt. In Heino wordt een digitaal dorpsplatform gebouwd om de verbinding en communicatie te versterken. In de wijken Blekkerhoek en Raalte Noord in Raalte krijgen twee nieuwe buurtverenigingen een bijdrage voor hun opstart en de eerste ontmoetingsactiviteiten.

Coronacrisis

“Een deel van de initiatieven kan misschien niet meer doorgaan vanwege de coronacrisis, hoe jammer dat ook is”, vertelt Willemien Woestenenk van de besliscommissie. “We zijn daar natuurlijk redelijk in: als je je initiatief op een later moment in 2020 of 2021 alsnog uitvoert dan blijft de bijdrage daarvoor beschikbaar. Lukt dat niet, dan wordt het bedrag beschikbaar gesteld voor het eerstvolgende initiatief dat anders in aanmerking was gekomen voor deze bijdrage.”

Initiatieven die op zoek zijn naar geld, kennis of ervaringsdeskundigen kunnen nog steeds hulp vragen aan 4D-makelaar Giny Hoogeslag, e-mail: giny@dekrachtvansalland.nl of (06) 1348 8937.

Foto: In 2019 kreeg fanfare en drumband De Bergklanken uit Luttenberg een bijdrage voor de organisatie van een jubileumconcert.

Lees ook

Gratis cursus Kennismaken met Mindfulness

OLST/WIJHE – Impluz biedt vanaf maandag 31 januari de gratis cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.