Jubileumeditie Luttenbergring uitgesteld tot september

LUTTENBERG – Het bestuur van Stichting Behoud Luttenbergring heeft het 50-jarig jubileum van de races op de Luttenbergring verzet van 13 juni naar 26 september. De bijna driehonderd deelnemers behouden hun startbewijs. “Helaas ontkomen ook wij er niet aan om ons evenement te verzetten. Vooropgesteld staat dat wij altijd op een verantwoorde wijze een leuke dag willen neerzetten voor onze deelnemers. Dat gaat nu gewoonweg niet.”

Volgens het 5-koppige bestuur uit Luttenberg was deze beslissing onvermijdelijk, maar wel jammer. Na een zeer succesvolle, maar regenachtige editie van de Classic Race Demonstratie afgelopen oktober, was er juist ingezet op een datum met een grotere kans op betere weersomstandigheden. Een mooie bijkomstigheid was dat de beoogde datum van 13 juni, precies twee weken voor de TT in Assen, ook van oudsher de datum was van de Raalte Races die de Luttenbergring zijn haast legendarische status gaven in de roemruchtige jaren 70 en 80 van de vorige eeuw.

Het bestuur denkt te mogen rekenen op begrip van de deelnemers. “Gezond blijven, zodat we op een later tijdstip samen weer van motorsport kunnen genieten is het belangrijkste op dit moment. We wensen iedereen sterkte toe, in deze voor veel mensen moeilijke periode”, aldus het bestuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.