Jeugdinternational Daphne Luchies naar PCA Kwiek Raalte

RAALTE – De 15-jarige jeugdinternational van Oranje U16 Daphne Luchies is de nieuwe aanwinst van PCA Kwiek Raalte, voor het nieuwe seizoen in de eredivisie. Daphne komt uit Klazienaveen en is via handbalvereniging Actief te Klazienaveen op 12-jarige leeftijd naar E&O in Emmen gegaan. Op haar 14e is ze doorgestroomd naar dames 1 van Misker/E&O, spelend in de eerste divisie.

Doordeweeks zit de opbouwster op de Handbalacademie op Papendal en volgt daarnaast haar VWO-opleiding in Arnhem. De nieuwe trainer/coach van PCA Kwiek Lars Hoogeveen is, ondanks de huidige bezorgde tijden, druk doende met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. En is daarom verheugd met de komst van Daphne. ‘Daphne is een talentvolle speelster met veel potentie. Dat ze op deze jonge leeftijd al in de eerste divisie af en toe het verschil kan maken zegt genoeg. Ze is een speelster die strijd kan leveren, weet heel goed wat ze wil en zet daar dan ook alles voor in’, aldus Hoogeveen.

Daphne zelf is ook blij met de overstap zo laat ze weten. ‘Ik denk dat PCA Kwiek qua speelstijl en ambities prima bij me past en verwacht dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speelster.’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.