Ingezonden: Solidair met onze middenstanders

Veel mensen denken dat de voedingswinkels weinig te lijden hebben van Corona. Daarbij vergeten we echter, dat bakkers, slagers, vistraiteurs, boerderijwinkels en op dit moment ook de aspergewinkels vaak grote omzetverliezen lijden omdat zij hun horeca-, catering- en toerismeklanten kwijt zijn. Dit in tegenstelling tot de supermarkten, die juist topomzetten draaien omdat de horeca en catering op slot zit en de mensen nu veel meer thuis eten.

Nu de meeste mensen thuis zitten hebben zij niet de gebruikelijke tijdsdruk om snel, snel, snel alles in één supermarkt te kopen, maar kunnen ze er een uitje van maken naar deze prachtige ambachtelijke bedrijven waar elke dag weer met heel veel liefde en vakmanschap voor jullie gewerkt wordt aan de hoogste kwaliteit. Ook een mooie gelegenheid om te vergelijken met de industriële versproducten uit de supermarkt. Een hele grote kans dat jullie dan definitief kiezen voor deze winkeliers.

Speciale aandacht voor de aspergetelers die de komende paar weken hun inkomen voor het hele jaar moeten verdienen. Koop direct bij hen! En denk ook aan de niet- voedingsmiddenstanders, zoals kledingzaken etc. Meestal gesloten maar wel met een groot financieel risico omdat zij hun voorjaarscollecties maanden geleden al inkochten en er nu mee dreigen te blijven zitten. Koop bij hen via internet en niet via de grote jongens. Uiteraard geldt dat ook voor andere branches.

Laten we héél zuinig zijn op de middenstand in onze dorpen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.