Humanitas maakt zich zorgen: ‘Het is belangrijk dat iedereen zijn geldzaken op orde houdt’

Geldproblemen? Trek juist nu zo snel mogelijk aan de bel

RAALTE – Door de coronacrisis krijgen meer mensen in de gemeente Raalte geldproblemen. Dat denkt Ben Schrijver van Humanitas Raalte. “Sommige mensen raken hun werk kwijt. Geen werk is
geen inkomen. De vaste lasten zoals de zorgverzekering of de huurwoning moeten wel betaald worden. Humanitas helpt mensen met geldproblemen.”

Veel mensen in onze gemeente maken gebruik van Humanitas. Maar door de maatregelen rondom het coronavirus gaat het spreekuur van Humanitas niet meer door. Ook de vrijwilligers van de thuisadministratie kunnen niet meer bij de mensen thuiskomen om te helpen met geldzaken. Het zijn natuurlijk onzekere tijden. Ben merkt dit bij de mensen die hij begeleidt, maar ook bij anderen. Hij maakt zich zorgen en hoopt dat iedereen goed op blijft letten. “Als je de deur niet uit kunt, ga je natuurlijk meer bellen, waardoor je telefoonrekening oploopt. Doordat je niet meer zo makkelijk naar de winkel kunt, ga je misschien online kopen. Dit betekent vaak uitgesteld betalen. Zo bouw je schulden op. Ook voor mensen met gokproblemen is het een lastige tijd, doordat de drempel om online te gaan gokken lager wordt. Ik roep iedereen op om dit niet te doen!”

Houd je geldzaken op orde
“Het belangrijk dat iedereen zijn geldzaken op orde houdt” vertelt Ben Schrijver. “Maak je post open, en als je een brief van de deurwaarder hebt, bel dan gewoon. Zit je in de schuldsanering?
Blijf dan je post voor je bewindvoerder van de GKB (Gemeentelijke Kredietbank) gewoon inleveren in de brievenbus van Humanitas. Het is voor je schuldsaneringstraject van belang dat er geen
nieuwe schulden bijkomen. Ook nu niet!”

Hulp nodig? Bel Humanitas!
Hoewel de normale dienstverlening van Humanitas nu niet doorgaat kun je wel bellen. Heb je geldproblemen? Of heb je een dringende vraag over je geldzaken? Bel of mail Humanitas: info@
humanitasraalte.nl, tel. 06-48161070. Als de situatie erg dringend is, bijvoorbeeld doordat je je werk kwijt bent geraakt en je hulp nodig hebt bij het aanvragen van een uitkering, dan is een spreekuur op afspraak nog mogelijk. Wil je hulp van de Voedselbank of stichting Leergeld Salland (hulp voor gezinnen met kinderen)? Neem dan met die organisatie contact op. De intake kan nog wel via Humanitas. Je aanvraag wordt via de telefoon geregeld.

Tips om je geldzaken op orde te houden
• Maak al je post open. (Ben je deelnemer bij Humanitas: lever de post in!)
• Wacht niet af! Vraag zo snel mogelijk om uitstel van betaling of een betalingsregeling als je een rekening nu niet kunt betalen.
• Houd overzicht over je geldzaken, juist nu. Had je nog geen huishoudbudget gemaakt, doe dat dan zo snel mogelijk. Probeer je uitgaven en inkomsten in balans te houden of te krijgen. Op de website van het Nibud lees je hoe je dit zelf kunt doen.
• Vraag hulp als je er zelf niet uitkomt. Zo snel mogelijk, want voorkomen is beter dan genezen.
• Kom je er niet uit? Bel of mail Humanitas Raalte: info@humanitasraalte.nl, tel. 06-48161070.

Kijk voor meer informatie op staging2.humanitasraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.