Herinrichting Almelosestraat van start

RAALTE – Aannemer Klink-Nijland start donderdag 23 april met de reconstructie van de Almelosestraat. Deze belangrijke toegangsweg voor het centrum van Raalte wordt opnieuw ingericht. De gemeente pakt daarmee opgaven op het gebied van verkeer, groen en afval- en hemelwater tegelijk aan. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2020 gereed. De voorbereidende werkzaamheden zijn eerder deze maand al gestart.

Om de bereikbaarheid zoveel mogelijk te waarborgen, is er gekozen voor een gefaseerde aanpak van het project. Een gedeelte van de Heesweg wordt ook aangepakt. Daar starten de werkzaamheden. Daarna volgt de Almelosestraat vanaf de Daggertsbrug. De werkzaamheden aan het riool en de weg zijn naar verwachting eind dit jaar gereed. De aanplanting van het groen zal in het najaar van 2020 en in het voorjaar van 2021 plaatsvinden. Er wordt momenteel samen met de klankbordgroep gewerkt aan de detailinvulling van het groenplan. Wethouder Jacques van Loevezijn: “Via een aantal inloop- en informatiebijeenkomsten en een klankborgroep zijn we samen met de bewoners tot een ontwerp gekomen. Het is mooi om te zien dat de betrokkenheid groot is. Ook tijdens de uitvoering blijven we met elkaar in contact.”

De herinrichting is mede mogelijk dankzij subsidies van provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hans Wijnen, lid Dagelijks Bestuur WDODelta: “Het doel van de werkzaamheden is onder andere dat wateroverlast wordt beperkt, het water beter kan infiltreren in de grond en er minder regenwater bij de zuivering terechtkomt.”

Kijk voor meer informatie op raalte.nl/herinrichting-almelosestraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.