Gewoon Carolien: Herinnering komt vrij uit het lichaam

Een prachtige jonge meid ken ik al een tijdje vanuit de praktijk. Zij kon vanaf het eerste moment dat ze in praktijk kwam en op de behandeltafel ging liggen onder mijn handen en bij mijn aanwezigheid gemakkelijk ontspannen. Een diepe ontspanning zoals je kunt ervaren als je bijna slaapt, maar nu dat je ook alles ervaart, dus helder in bewustzijn bent. Door deze ontspanning en overgave kan een mens toegang krijgen tot het onbewuste; informatie over het verleden van iemand bijvoorbeeld die ook opgeslagen ligt in het lichaam en waar iemand in het heden nog hinder van kan hebben.

In dit geval van het meisje het persoonlijk onbewuste. Het geeft ook antwoorden op vragen over jezelf. Ik luister, geef woorden en motiveer, houd balans, activeer de genezing, moedig aan en ben dus een veilige bedding om goed de informatie vrij te durven laten komen. In deze tijd is zij thuis en beeld bellen we elkaar eerst. Dan gaat zij op bed liggen. De moeder van het meisje leest dan de informatie die ik geef in dit geval via de app. Het meisje gaat in de diepe ontspanning en voordat ik app, appt moeder dat de buik en bovenlichaam van het meisje gaat trillen. Ook bij haar hoofd gaat het trillen en bewegen. De moeder ziet het gebeuren. Het meisje kan het aan, we noemen dan, ze kan de heling ‘dragen’’.

Er komt informatie uit haar onbewuste van 9 jaar terug in de tijd toen ze geboren werd. De meid zat lange tijd vast in het geboortekanaal van haar moeder wat blijkbaar erg nauw was. Het voelt dat er veel paniek bij moeder en de verloskundige is, dus mogelijk is er iets niet goed. Ik voel dat er bij het meisje veel druk op het hoofd is. Moeder appt dat het lichaam van het meisje op het bed thuis een vreemde houding heeft aangenomen. Het blijft de houding van toen ze vastzat in het geboortekanaal.

Mama blijkt te huilen, tranen biggelen over mijn wangen, verdriet omdat de bevalling niet was zoals gehoopt, de pijn, de gespannenheid en druk op het hoofd en de vreemde houding waar ze dus in lag komt vrij. Het lichaam had dit trauma opgeslagen en het meisje had nu- 9 jaar later- nog vaak hoofdpijn en veel spanning. Langzaam komt ze weer in de ontspanning en in een gewone rustige slaaphouding. Naast het feit dat deze ervaring lichamelijk vrij kwam, hebben moeder en dochter gezien en ervaren wat er was. Kunnen ze er samen en met de rest van het gezin over praten en zo nog dieper verwerken. Ze hebben op mijn advies de geboorteboeken ook nog samen opnieuw bekeken.

Wanneer je meer inzicht wilt over jezelf op lichamelijk, emotioneel,psychisch of  sociaal vlak kan dat via lichaamsbewustzijn en de veilige bedding bij mij vrijkomen.
Heb je vragen of wil je reageren? Neem gerust contact op. staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.