Geen Kadernota in Olst-Wijhe

WIJHE – Het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe heeft besloten om dit jaar geen Kadernota uit te brengen in juni. “Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus is het op dit moment erg onduidelijk hoe de financiële toekomst eruit ziet”, zo stelt het gemeentebestuur.

Zo’n Kadernota geeft normaal gesproken inzicht in het financiële huishoudboekje van de gemeente voor de komende vier jaar en eventuele nieuwe beleidswensen. Het gemeentebestuur vindt dat, zonder duidelijk inzicht in de effecten van de coronacrisis, niet nu al besluiten genomen kunnen worden over de gemeentelijke financiën voor de jaren 2021-2024. Er zal eerst meer duidelijkheid moeten komen over de gevolgen die de coronacrisis heeft voor de samenleving in Olst-Wijhe, de economische ontwikkeling en de gemeentelijke organisatie.

Uiteraard komt er in het najaar wel zoals gebruikelijk een begroting voor het daaropvolgende jaar. De raad zal deze dan bespreken en ook kijken welke beleidswensen wel en niet gehonoreerd kunnen worden. Overigens wordt de omvang van de begroting voor een groot deel bepaald door de uitkering die de gemeente via het gemeentefonds van het Rijk krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.