Extra politiecontrole op IJsseldijk na drukte

WELSUM/MARLE – Ondanks de oproep op zoveel mogelijk thuis te blijven was het vorig weekend te druk op de IJsseldijk in Welsum en Marle. Auto’s, fietsers, wielrenners, motorrijders en wandelaars maakten allemaal gebruik van dezelfde dijkweg. Soms in groepen die groter waren dan twee personen. Het zorgde ervoor dat niet altijd de anderhalve meter afstand gehouden kon worden.

De gemeente Olst-Wijhe sluit niet uit om de dijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Komend weekend wordt er fors ingezet op handhaving van verkeers- en coronaregels op de IJsseldijk.  “Voor het komende paasweekend is opnieuw mooi weer voorspeld en ik wil voorkomen dat het te druk wordt op de weg”, zegt burgemeester Strien. “Daarom roep ik iedereen, maar met name de motorrijders en wielrenners, nogmaals dringend op zich te houden aan de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Blijf dus zoveel mogelijk thuis en geniet in je tuin of op je balkon van de zon. Ga je toch naar buiten? Houd dan afstand en vermijd drukke plaatsen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.