Bostheater Ommen hoopt dat het coronavirus tijdig overwaait

OMMEN – Met de helaas overleden oud-burgemeester Arend ten Oever als kartrekker werd dertien jaar geleden een bescheiden begin gemaakt met optredens in het amfitheater achter vakantiepark de Besthmenerberg. In de daaropvolgende jaren werden de zaken stap voor stap grootser en professioneler aangepakt. Bostheater Ommen groeide uit tot een hit, tot ver buiten de regio. Zeker de laatste vijf jaar, wat voor een groot deel op het conto kan worden geschreven van de ambitieuze programmeurs Koen Boschman en Ewald Klein Herenbrink.

Foto: De Dijk in het Bostheater (2019)

De stap van regionale naar landelijk bekende artiesten en bands als Douwe Bob, Tim Knol, The Kik en de Edwin Evers Band trok volle zalen, of in dit geval een vol en bruisend theater, sfeervol omringd door oude eiken en sparren. Het programma loog er ook aankomend seizoen niet om, met klinkende namen op de affiche zoals Golden Earring, Danny Vera en De Dijk.

Dit jaar wordt het team rond het theater voor het eerst geconfronteerd met tegenslag en onzekerheid. Maar goed, geef er een positieve draai aan en je kunt stellen: de organisatie staat voor een nieuwe, onbekende uitdaging. De regering heeft in verband met het coronavirus alle evenementen tot 1 juni afgelast. Dat betekende dat de voorstelling van Lauren Ruth Ward, welke gepland stond op 16 mei is geannuleerd. Wat er met de voorstellingen in juni en verder gebeurd, is onzeker. Er wordt met alle scenario’s rekening gehouden.

Het is momenteel onzeker hoe het komende seizoen van het Bostheater er uit zal komen te zien. Gaan de voorstellingen door of niet? Mag het bostheater 2400 man (volle bak) ontvangen of niet? Komt van uitstel afstel of gaan de laat geplande in september wel door? Het is koffiedik kijken en de maatregelen van de regering en het RIVM afwachten.

De tot nu toe geplande voorstellingen: The Legends We’ve Lost (zaterdag 20 juni), De Dijk (zaterdag 27 juni) Her Majesty (zondag 28 juni), De Grote Haay – Veterstrikconcert/kindervoorstelling (zondag 12 juli, Dan August (zaterdag 18 juli), Valvetronic Brassband (zaterdag 8 augustus), Het Kleine Theater – Doornroosje/kindervoorstelling (zondag 23 augustus), Golden Earring (zaterdag 29 augustus), Danny Vera (vrijdag 4 september), Edwin Evers Band (donderdag 10 en vrijdag 11 september 2020) en tenslotte op vrijdag 18 september Snelle & Lieve Jongens Band.

Meer info: staging2.bostheaterommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.