Bewoners Sallandse zorgcentra blij verrast met muziekoptredens

SALLAND – De bewoners van verzorgingscentra zitten nu al weken lang in quarantaine. Reden genoeg voor manager Hans Beumer om in actie te komen. Zanger Menno verraste daarom vandaag de bewoners van Stevenskamp in Heeten en Weijtendaal in Wijhe met een optreden. Zangeres Ellen Jannink uit Den Nul samen met haar gitarist Huub Kappert uit de Boskamp traden op bij Sint Willibrord en Overkempe in de Boskamp. Gisteren trad zanger Remco Vayne uit Wijhe op bij Schuilenburg en Swaenewoerd in Raalte en op een locatie bij Stevenskamp in Heeten.

“Op alle locaties waren zowel de bewoners als het personeel ontzettend enthousiast en meelevend. Vele nummers werden dan ook spontaan mee gezongen of werd op gedanst”, aldus Hans.
Het initiatief komt dan ook bij Hans weg: “Ik doe het management van Ellen Jannink en wij dachten dat we in deze moeilijke periode wat moesten gaan doen voor de ouderen in verzorgingstehuizen”, meldt Hans. “Ik ben begonnen met een aantal zorgcentra te bellen in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe en het werd overal zo ontzettend positief ontvangen. Door veel mond op mond reclame werd ik de afgelopen twee weken ontzettend vaak benaderd of wij ook niet bij hen wilden komen optreden. Zo veel dat ik in een korte tijd denk wel een 25-tal aanvragen uit de regio binnen heb gekregen.”

“Dit kunnen wij natuurlijk nooit allemaal alleen, daarom heb ik een aantal zangers uit de regio gevraagd of zij hieraan mee wilden meewerken en zij reageerden direct heel positief. Daarnaast moet ik een aantal geluidsmensen hebben, Ludo Beltman uit Heino en Marco Ruiter uit Zwolle gevraagd en zij boden beiden direct spontaan hun medewerking aan. We hebben dit weekend met Ellen Jannink, Huub Kappert , Menno Herder en Remco Vayne in totaal op een twaalf locaties mogen bezoeken. Ook de komende weken zullen er zeker meer optredens volgen bij andere zorgcentra in de regio Salland.”

“De bewoners maar ook zeker het personeel hebben zo even een stukje afleiding in deze moeilijke periode. Veel mensen moeten dit beleven vanaf hun eigen kamer achter glas anderen kunnen zich verzamelen in een centrale tuin allemaal op gepaste afstand natuurlijk. Dankbaarder werk is er op dit moment niet. Echt fantastisch!”, laat Hans weten.

Voor Menno had zijn optreden in Wijhe nog een extra mooi tintje. Daar kon hij op deze manier in de achtertuin voor zijn eigen oma optreden. Op haar gezicht was dan ook een en al genot af te lezen.

Foto’s en video: Arnold Roolvink






Foto: Hans Beumer

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.