Afhaalservice van Bibliotheek Salland

REGIO – Bibliotheek Salland is met ingang van maandag 30 maart gestart met een afhaalservice. Die is bedoeld voor leden van de bieb die geen toegang kunnen krijgen tot de online collectie. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de bibliotheek en een bestelling plaatsen voor maximaal drie boeken.

Medewerkers van de bibliotheek zitten klaar om te helpen. Bijvoorbeeld om te checken of een bepaald boek in de collectie zit, maar ook om misschien boeken aan te bevelen of zelf een keuze te maken uit de favoriete genres van de lezer. Ze worden teruggebeld voor een afhaalafspraak bij de bibliotheken in Ommen, Raalte, Heino of Olst. Aan mensen die boeken afhalen, wordt gevraagd om alleen te komen, anderhalve meter afstand te houden van anderen en de aanwijzingen van de bibliotheekmedewerkers op te volgen. Er is geen leentermijn vastgesteld: de boeken mogen bij leners thuis blijven totdat de bibliotheken weer open gaan.

Naast de afhaalservice is er natuurlijk de onlinecollectie van de bibliotheek. Het gaat om e-books en luisterboeken. Daarnaast zijn er allerlei online bronnen beschikbaar via staging2.bibliotheeksalland.nl. De digitale collectie wordt steeds groter en uitgebreider. Een deel ervan is tijdens de coronacrisis zelfs gratis en voor iedereen, ook voor niet-leden.
Tijdens kantooruren is de Bibliotheek Salland telefonisch bereikbaar op 0572-363637.