Hein en Riek vieren 60-jarig jubileum

RAALTE – Door de coronacrisis is het voor burgemeester Dadema niet mogelijk om op bezoek te gaan bij jubilerende echtparen. Daarom besloot hij een persoonlijke videoboodschap op te nemen voor Hein en Riek, die 60 jaar getrouwd zijn.

Hein (87) en Riek (82) Wippert- Hollegien uit Heeten vieren dit jaar hun 60-jarig huwelijk. Op 15 maart voor de wet en op 21 april voor de kerk. Hein is geboren in Haarle, Riek is geboren in Raalte maar al op jonge leeftijd verhuisd naar Heeten. Naar een boerderij aan de Holterweg, op de grens Heeten en Nieuw Heeten. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een dansavond bij Bosgoed.

Toen ze trouwden zijn ze aan de Dorpsstraat in Heeten gaan wonen. Hier hebben ze jaren met plezier gewoond. Ze kregen drie kinderen en ondertussen ook 6 kleinkinderen. Hein werkte bij Geertman en bracht veevoer naar de boeren. Eerst in zakken met de unimog en later met de bulkwagen. Riek was thuis voor de kinderen en heeft jaren de Bernadetteschool schoon gemaakt.

Ze waren (nog steeds trouwens) erg sportief. Hein speelt nog wekelijks jeu de boule en fietst iedere dag 10 km op zijn home-trainer. Riek wandelt graag. Samen zijn ze trouwe supporters bij de volleybal van Heeten Sportief. Ook zijn ze erg actief geweest als vrijwilligers in het dorp. Hiervoor is Hein in 2006 onderscheiden met een lintje.

Sinds drie jaar wonen ze in een aanleunwoning van de Stevenskamp. Ze hebben het hier prima naar hun zin, en ze hopen dat ze in deze gezondheid nog heel lang hier kunnen genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.