Ingezonden: ‘Doe zelf eens normaal, man!’

(Ingezonden brief)

HEETEN – Eric Hulman uit Heeten is in de pen geklommen om zijn onvrede te uiten over waarschuwingen die zijn uitgedeeld in zijn wijk. De strekking van zijn met een sarcastische pen geschreven verhaal is dat het niet raar is dat er een keer een auto scheef geparkeerd staat als je thuis moet blijven/werken en de wijk daar qua parkeerruimte niet op is voorbereid. Hij vindt bekeuringen daarvoor in deze tijd ongepast. Hieronder de tekst (geredigeerd door de redactie).

“Terwijl de hele wereld in de ban is van het coronavirus is het toch gelukt om een paar mensen te vinden die andere bezigheden hebben. Laat het nou net toevallig wat ambtenaren van de gemeente Raalte betreffen. Toeval? Mwah… Terwijl hoofdpiet Mark Rutte enkele weken geleden riep: ‘En let een beetje op elkaar’ zijn er toch enkele mensen die dit iets te letterlijk nemen. Waar hebben we het over? Heeten, plan Hordelman 1, aanbouw vanaf 1989. Destijds veelal jonge gezinnen waarvan het gros van kinderen nu een leeftijd heeft van tussen de 15 en 25 jaar. En die kinderen hebben een rijbewijs. En die kinderen hebben werk en een auto en nog een hele hoop meer. Wat er in het hele land gebeurt, zien we ook in Heeten. De jeugd studeert langer, huizen zijn te duur; ergo, de kinderen blijven tot een latere leeftijd bij de ouders wonen. Zie hier het probleem. De faciliteiten die destijds zijn aangelegd (lees parkeerplaatsen), zijn al geruime tijd zwaar onvoldoende. De buurt redt zich echter met passen en meten en maakt gebruik van een grasveld en andere parkeermogelijkheden.

Tijenraan

Vier weken geleden riep onze Winnetou Rutte dat iedereen verzocht werd zoveel mogelijk thuis te blijven in verband met de verspreiding van het virus. Inmiddels geven we met steeds minder plezier hieraan gehoor, maar we doen het. Wat er dan gebeurt, is redelijk opmerkelijk. Op 16 april komt een boa van de gemeente Raalte op voornoemd plan controleren of er toevallig niet een auto scheef staat geparkeerd. Gelukkig blijft het nog bij een waarschuwing. De volgende keer volgt echter een boete van 95 euro. Maar opmerkelijk? Ja! Ontzettend opmerkelijk. Deze boa is namelijk een rechtstreekse afgezant van onze Winnetou die kraait dat we allemaal thuis moeten blijven. Nu weet ik niet of ik de schuld bij onze boa neer moet leggen of bij een slimme financial van de gemeente Raalte die anticipeert op het huidige en toekomstige giga-tekort van Tijenraan. Maakt mij ook niet uit.

Schaamrood

Wat gebeurt er namelijk, meneer de boa, als iedereen thuis gaat werken? Ja, dan gaan de auto’s niet de weg op. En wat gebeurt er als de auto’s niet de weg opgaan? Ja, dan blijft er links of rechts een auto verkeerd geparkeerd staan. Ja, dat krijg je als iedereen thuis moet gaan werken. Ja, dat krijg je als je onvoldoende gefaciliteerd bent. Navraag bij de gemeente heeft inmiddels geleerd dat we de auto elders in de wijk moeten parkeren. Op de vraag ‘waar dan’ kreeg ik echter geen antwoord. Iedereen de auto voor de deur bij de wethouders Wagenmans en/of Van Loevezijn werd ook niet met applaus ontvangen. En nu? Ja, klacht indienen. Voordat de gemeente Raalte in de benen komt, heb ik stuk of acht bekeuringen te pakken. En dan? ‘Sorry, ik kan u helaas niet verder helpen’.

In deze tijd moet je elkaar helpen in plaats van irritaties oproepen. En zeker in deze tijd moet het schaamrood je, wellicht pimpelpaars, op de kaken vliegen als je boa’s dit werk laat doen. Winnetou had verder nog een hele goede spreuk destijds: ‘Doe zelf eens normaal, man!’’

Eric Hulman
Heeten

3 REACTIES

  1. Accepteer je boete als een man en houd je gewoon aan de regels. Handhaven op foutparkeren gebeurt regelmatig als reactie op klachten/meldingen van bewoners die zich wel irriteren aan het foute parkeergedrag. Parkeren op de stoep leidt daarbij voor veel problemen voor mensen met een beperkte mobiliteit.

    Daarbij gaat het geld van dit soort boetes niet naar de gemeente, maar naar de staat. Dus eerst graag even onderzoek doen voor beginnen te klagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.