Zoveel kost het plaatsen van dubbelglas

(Ingezonden mededeling)

Het plaatsen van dubbel glas, of dubbelglas, zul je niet zomaar zelf uitvoeren op een vrije dag. Vaak zul je bij deze klus er toch voor kiezen om een vakman in te huren. Zo iemand wordt ook wel een professionele glaszetter genoemd. Als je kiest voor het dubbelglas laten plaatsen dan kan hij of zij jou dus van dienst zijn. Natuurlijk kan een glaszetter ook andere typen glas plaatsen bij jouw woning.

Het laten plaatsen van dubbel glas kan een aantal voordelen hebben, wat in principe de eigenschappen van dit soort glas zijn. Zo heeft dubbelglas als voordeel dat het minder warmteverlies heeft. Met andere woorden, het kan deel uit maken van een betere warmte isolatie van jouw huis. Dit zul je ook terug gaan zien in jouw bankrekening want je zult minder hoeven te stoken waardoor je natuurlijk ook minder hoeft te betalen. Bovendien is een voordeel van dubbel glas dat het meer comfort biedt. Hiermee wordt bedoeld dat er geen koud gebied meer is in de buurt van het raam.

Het plaatsen van dubbel glas zal dus een positieve invloed hebben op de warmte isolatie van jouw woning, maar het heeft ook een voordeel bij een ander type isolatie. Dit soort glas zorgt namelijk ook voor meer geluidsisolatie, wat natuurlijk ook zonder twijfel een pluspunt is van het dubbel glas. Een andere reden waardoor veel mensen in ons land ervoor kiezen om dubbelglas te plaatsen is de inbraakwerende werking dat het heeft. Dubbel glas heeft deze werking omdat het twee keer zoveel lawaai maakt bij een inbraak als bij enkel glas.

Als je in jouw huis dubbel glas wilt laten plaatsen dan ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten van deze klus. De prijs dubbelglas plaatsen kan relatief veel verschillen. Dit komt door een aantal factoren, waaronder het soort dubbel glas dat je wilt in jouw woning. Het standaard dubbel glas is logischerwijs het goedkoopste, de gemiddelde prijs hiervoor per vierkante meter is 110 euro. Hierbij zit ook de btw en de montage van het glas inbegrepen. De andere typen dubbel glas kosten dus net wat meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.