Voorverkoop Het Oranjehotel van start

WIJHE – Theatermakers Marieke Braaksma, Yaël Korse en Marie-Thérèse Maurits zijn op het verzoek van het Verenigd Comité Wijhe bezig met een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Wijhe. Dit in het kader van 75 jaar Vrijheid. Die voorstelling, ‘Het Oranjehotel’, voeren ze op zaterdag 21 en zondag 22 maart op in de Oranjerie in Wijhe.

Op zaterdag zijn er voorstellingen om 14.00 en 20.00 uur; op zondag om 14.00 en 16.00 uur. Uitgangspunt zijn de bijzondere gebeurtenissen in Hotel Veerman in Wijhe. Dit hotel, na de Tweede Wereldoorlog omgedoopt tot Het Oranjehotel, mocht in de oorlogsjaren rekenen op een gemêleerd gezelschap: Wijhenaren en Joodse onderduikers, maar soms ook Duitse officieren en NSB’ers. Tijdens deze voorstelling zullen onder andere de levensverhalen van stamgasten Jan Frederik Dalemans en kapitein Walta een bijzondere plek innemen.

Kaarten à 5 euro zijn verkrijgbaar bij DA-Bourquin, tel: 0570-521754.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.