Voordeur woonzorglocaties van Carinova gaat dicht

REGIO – De voordeur van de woonzorglocaties van Carinova gaat vanaf woensdag 18 maart dicht tot nader order. De zorg in de wijk (thuiszorg en huishoudelijke hulp) gaat, met inachtneming van alle hygiënemaatregelen, gewoon door.

“We beperken met name zoveel mogelijk alle sociale contacten op de woonzorglocaties met het oogmerk cliënten en medewerkers te beschermen. We realiseren ons dat deze maatregel grote gevolgen heeft. We nemen dit besluit dan ook niet lichtvaardig, maar in het belang van onze cliënten en medewerkers”, zo schrijft Carinova in een persbericht.
De woonzorglocaties zijn: Het Averbergen Olst, De Hartkamp Raalte, Sint Willibrord Boskamp, Diessenplas Holten, Park Braband Schalkhaar, Huize Salland Colmschate, Sparrenheuvel Diepenveen, Sint Jozef Deventer, Ravelijn Deventer en Graaf Florishof Deventer. Daarnaast geldt de maatregel ook voor alle dagbehandeling/dagbesteding locaties.

Per 18 maart zijn de volgende maatregelen bij Carinova van kracht:
– Sluiting van algemene ruimten zoals Grand Cafés voor bezoek. Met andere woorden: de voordeur gaat dicht.
– Per cliënt is één bezoeker éénmaal per dag op een woonzorg locatie welkom. Dit kan dan een naaste, familielid, vriend of bekende van de cliënt zijn. Het verzoek is om dit onderling af te stemmen. Alléén in bijzondere situaties, kan in overleg met de verpleegkundige, hiervan worden afgeweken.
– Vrijwilligers worden verzocht om niet te komen. Mogelijke uitzondering kunnen de vrijwilligers zijn die werkzaamheden rond koffie en maaltijden kunnen verrichten.
– De locaties voor dagbehandelingen, dagbesteding zijn gesloten tot 6 april 2020.
– Mondzorg (tandarts) vindt alleen plaats als er een medische noodzaak is. Hetzelfde geldt voor de pedicure.
– Kappers mogen geen kappersdiensten leveren op de locaties.
– Alle zakelijke externe contacten worden afgezegd.
– Leveranciers wordt gevraagd goederen zoveel mogelijk bij de hoofdingang af te leveren.
– De technische dienst en reparateurs van leveranciers bezoeken de locatie alleen voor noodzakelijke reparaties en storingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.