Vilsteren legt het af tegen kampioenskandidaat Raalte

RAALTE – Zo, ook weer gebeurd. Carnaval, jaarlijks hoogtepunt in het rooms-katholiek georiënteerde kerkdorp Vilsteren is voorbij, dus hup, feestneus in de kast en voetbalschoenen in de tas. Koning Voetbal heeft de scepter van Prins Carnaval weer overgenomen. Dag hoor, tot volgend jaar maar weer!

De ploeg van trainer Dik Runherd kon gelijk vol aan de bak. In Raalte is de gelijknamige SV de tegenstander. Raalte wordt getraind en gecoacht door Hendri Zwinselman, die vorig seizoen Vilsteren onder zijn hoede had. Veel geheimen hebben de bezoekers derhalve niet voor de thuisclub, die in klasse 5F afdeling Oost alleen IJsselstreek voor zich hoeft te dulden. In Vilsteren was Raalte een maatje te groot voor de thuisclub (6-3). Kon het team van Runherd kan in deze editie wel stunten tegen een van ‘de grote jongens’ uit 5F?

Nee, nee en nog eens nee! Vilsteren ging er af met duidelijke cijfers, 6-1. Runherd had vrede met de nederlaag, minder met de cijfers. “Terecht verloren van een kampioenskandidaat. Het is duidelijk, bij ons haalde iedereen individueel een 6 of een 7, maar wil je stunten tegen Raalte, dan moet iedereen een 8 of meer halen.” Voor de thee neemt de thuisclub via Semih Vural en Taco Dennebos een voorschot op de overwinning. Na de zet Jordy Doorgeest zijn hattrick in de steigers via de 3 en 4-0. “Bedoeling was iets te forceren na rust en het iets aanvallender aan te pakken”, blikt Runherd terug. I

Invaller Pim Kamphuis doet wat van hem verwacht wordt en verkleint de marge. Als even daarna Wouter Mars doorbreekt laait de hoop op, maar de rechterspits wordt onreglementair gestuit. Rood voor de zondaar blijft uit, net als de 4-2. In de absolute slotfase pikt Kevin van Dartel zijn goaltje mee en voltooit Doorgeest zijn trilogie. “Beetje geflatteerd die uitslag”, mokte Runherd terugblikkend op de 6-1 nederlaag.

Stand 5F: IJsselstreek 16-41, Raalte 17-40, Mariënheem 17-32, Epse 16-30, Emst 13-28, Sallandia 16-28, CCW ’16 14-19, Wesepe 16-18 (33-36), Vilsteren 16-18 (34-53), UD 16-17, Terwolde 12-13, V&L 16-7, Wissel 13-6 (-1) en Go Ahead 14-5 (-2).

Vilsteren is zondag gastheer voor koploper IJsselstreek. De wedstrijd op de Molenesch begint om 14.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.