Viggo Waas, tragikomische monoloog en dino’s in Hoftheater

RAALTE – Het Hoftheater presenteert de komende dagen weer een gevarieerd programma. Op donderdag 5 maart staat Viggo Waas op de planken met zijn cabaretvoorstelling ‘Meestervoorspeller’. Op vrijdag 6 maart volgt de voorstelling ‘Doet sneeuw pijn’ van Saskia Temmink; een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek moet geven. Het weekend wordt zondag 8 maart afgesloten met de avontuurlijke dinoshow ‘Jurassic Revenge’.

Dertig jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr, als het succesvolle cabaretgezelschap NUHR. Nu stapt hij alleen het podium op. Hij speelt de Meestervoorspeller. Maar wie is de Meestervoorspeller, welke gedaanten neemt hij aan? Is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld? De Meestervoorspeller komt troost en onzekerheid bieden aan alle mensen. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 21 euro per stuk.
De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw (Saskia Temmink) die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat opnieuw gevuld moet worden. Maar hoe? Over een ondenkbaar verlies en de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen, gebaseerd op het boek van journalist Carolien Spaans. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 22,50 euro. Om 19.30 uur vindt er een inleiding plaats. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling.

T-Rex

Jurassic Revenge (zondagmiddag om 15.00 uur) is een voorstelling voor het hele gezin. Saartje bezoekt het museum voor oudheden en blijft gefascineerd stilstaan bij het grote skelet van de T-Rex. De bioloog weet haar bijzondere details te vertellen over de oertijd: over de vele verschillende dino’s, over hoe ze geboren werden en over de onvermijdelijke confrontaties met soortgenoten om te overleven. Miljoenen jaren geleden zouden deze imposante dieren zijn uitgestorven, maar niets is minder waar. Met zijn 2,5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic een van de vele dino’s die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling. Kaarten kosten 16,50 euro. Na afloop van de voorstelling komen de dino’s naar de foyer voor een meet & greet.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te bestellen via de kassa van het Hoftheater (0572-361361) of via staging2.hoftheater.nl.

Foto: Jurassic Revenge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.