Home / Sallandcentraal / Verbouwing Oudheidkamer in april van start

Verbouwing Oudheidkamer in april van start

RAALTE – Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe start begin april met de verbouw van het monumentale pand ‘de Oudheidkamer’ aan de Kerkstraat 34 in Wijhe tot zes appartementen. De verwachting is dat de werkzaamheden rond februari 2021 zijn afgerond.

De appartementen worden verhuurd door SallandWonen. In het eerste kwartaal van 2021 kunnen zes één- tot tweepersoonshuishoudens een nieuwe woonplek vinden in het pand. “Er ging een heel traject aan vooraf, maar ik ben blij dat de overeenkomst met bouwbedrijf Hemeltjen ondertekend is”, zegt Marijke Kool directeur-bestuurder van SallandWonen. “Nu kunnen we bouwen!” De verbouwing is mede mogelijk door een subsidie van provincie Overijssel voor de herbestemming van dit karakteristieke pand en zijn omgeving.

Het monumentale pand is al een flink aantal jaren in bezit van SallandWonen. Jarenlang werd het verhuurd aan de Historische Vereniging Wijhe. Zij heeft inmiddels een nieuwe locatie voor het Wijhes Museum gevonden aan de Langstraat in Wijhe.

Lees ook

Repair Café in Dorpshuus

HEINO – Op zaterdag 30 oktober vindt er een Repair Café plaats in het Dorpshuus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.