Timulazu breidt uit met atelier in Heino

Pand te huur voor kunstenaars en particuliere verkopers; opbrengst voor jongeren Roemenië

LAAG ZUTHEM/HEINO – Stichting Timulazu huurt per april dit jaar een pand aan de Dorpsstraat 25 in Heino. Hier komt een atelier dat kunstenaars tegen vergoeding kunnen gebruiken als werkplek, expositieruimte en galerie (dus ook verkoop). Daarnaast kunnen particulieren er tafels/kasten huren voor de verkoop van eigen gemaakte spullen en wil Timulazu er spulletjes opknappen voor verkoop.

De stichting heeft al twee kringloopwinkels in Heino. In de locatie aan de Canadastraat biedt Timulazu vooral boeken, kleding, speelgoed en huisraad aan; aan de Horst onder andere meubels en apparaten. Daarnaast is er ook plek voor workshops. Op beide locaties wil Timulazu zich meer richten op het recyclen. “We zoeken nieuwe vrijwilligers om spullen uit de kringloop op te knappen en te verkopen”, vertelt Wilmke Bredenhoff namens Timulazu. “Ze helpen ook klanten met verkoop en informatie. We willen de hele week open. Daarnaast zoek we ook klussers om in april het pand klaar te maken. Ook materialen zoals resten verf, overgebleven zakken cement of hele zakken cement, een klein keukenblok, wc en tyleenbuizen voor de waterleiding.”

Stichting Timulazu is een christelijke organisatie die in 2012 is opgericht om kansarme jongvolwassenen in Roemenië een betere toekomst te bieden. Timulazu heeft in Roemenië een verbouwde staatsboerderij met camping en een kinderboerderij, waar een deel van deze jongeren tijdens het trainingstraject woont en werkt. Het programma wordt gefinancierd met de inkomsten uit de kringloopwinkel in Heino, door sponsoracties en door georganiseerde activiteiten zoals puzzelwedstrijden, bridge, kerstwandeling etc. Ook in Roemenië komen er financiële middelen binnen dankzij de activiteiten op de camping en de kinderboerderij. Daar worden onder andere appartementen en tenten verhuurd.

Wilt u vrijwilliger worden in het atelier, heeft u materialen die u wilt sponsoren of wilt u helpen mee klussen? Neem dan contact op met Wilmke Bredenhoff. Bel mob. 06 13355527 of mail naar wilmke@timulazu.com.

Barbecue

Van 3 tot 10 juni komen 25 Roemeense project jongeren naar Nederland. Ze zullen verblijven in tenten in Laag Zuthem. Ze houden op zaterdag 6 juni een barbecue voor alle klusteams, sponsoren, vrijwilligers en vrienden. De rest van de week zullen ze de kringlopen bezichtigen en meehelpen. Ook daarvoor heeft Timulazu spulletjes en ondersteuning nodig: busjes om de jongeren op te halen van Dortmund Airport; fietsen voor de jongeren; mensen die voor de jongeren willen koken en geld voor een bezoek aan een pretpark. Voor dat laatste willen de jongeren ook wel een dag werken.

Zomerfair

Timulazu houdt op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei een Zomerfair aan de Horst 1 in Heino. Daar zijn verschillende zomerspullen verkrijgbaar zoals; tenten, beddenspul, kampeerspullen, tuinmeubilair, parasols, zwemkleding, speelgoed. Dit jaar ook stekjesverkoop en leuke kinderactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.