Streep door ‘Strijd van Salland’

Door coronavirus dit jaar geen jubileumeditie

 HEINO – Het zou de vijfde Strijd van Salland worden. Toch ziet het bestuur zich vanwege het coronavirus genoodzaakt tot afgelasting van deze jubileumeditie. ,,Met pijn in ons hart,” aldus Ingrid Lindeboom namens de organisatie.

Sportpark de Kampen zou voor de vijfde maal het decor worden van een bijzonder evenement, komende 21 juni. De inschrijving was inmiddels volop gestart en ook de eerste donaties stroomden al binnen. Geld, bedoeld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. ,,Een streep door ons evenement zetten voelt dubbel,” vertelt Ingrid. ,,We kunnen echter niet anders dan afgelasten. Het is lastig om met de voorbereiding bezig te zijn terwijl je niet weet of het überhaupt door kan gaan eind juni. Bovendien ligt de focus van potentiële sponsoren nu waarschijnlijk ergens anders. En mocht het eventueel door andere maatregelen tegen die tijd toch kunnen doorgaan, dan speelt er nog iets anders. Het belangrijkste is namelijk dat er veel kwetsbare mensen naar Strijd van Salland komen, patiënten met een kwaadaardige hersentumor. Gezondheid is nu het aller-belangrijkst.”

Jubileum

Geen feestelijke vijfde editie in 2020, maar wel een jaar later. ,,We hopen op een prachtig Strijd van Salland-jubileum in 2021! We waren al bezig met plannen voor mooie routes en gezellige activiteiten zoals live muziek op het terrein, maar die schuiven gewoon door naar komend jaar.” Tijdens Strijd van Salland kunnen deelnemers fietsen, wielrennen, mountainbiken, hardlopen, wandelen en paardrijden. Daarbij wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Dit onderzoek vindt plaats bij Erasmus MC in Rotterdam. Onderzoeksleider dr. Martin van de Bent is nauw betrokken bij Strijd van Salland. Met Team Erasmus doet hij al enkele jaren mee met het evenement waarbij sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Het eindbedrag van Strijd van Salland in 2019 bedroeg liefst 105.289 euro.

Kijk voor meer info: staging2.strijdvansalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.