Stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek opgericht

WIJHE – René Kral en Anke Kral-Velthuis hebben recentelijk onder toeziend oog van notaris Roelofs de stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek opgericht. De stichting heeft als doel het organiseren van culturele, literaire evenementen ter ondersteuning van de continuïteit van de Wijhese bibliotheek. Tevens willen de initiatiefnemers het lezen en actief gebruik van de Nederlandse taal en letterkunde bevorderen en een bijdrage leveren aan innovatie en het bestrijden van taalachterstand bij volwassenen en kinderen. Alsmede bijdragen aan het ontmoeten en participeren van diverse bevolkingsgroepen.

Daarnaast heeft de stichting de organisatie van het Literair Festival Wijhe op zich genomen. De editie van 14 mei (in het Langhuus) staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Centraal staat de bekende Nederlandse schrijver Jan Brokken. In zijn boek ‘De Rechtvaardigen’ beschrijft hij de rol van de Nederlandse diplomaat Jan Zwartendijk in Litouwen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Door visa voor Curacao te verstekken aan Joodse vluchtelingen redde hij duizenden van een wisse dood.

1 REACTIE

 1. Beste lezer, lezeres,
  Bladerend in de ‘Huis aan Huis Reklamix’, neem ik het artikel ‘De bibliotheek moet in het centrum van Wijhe blijven!!’ tot me. Helemaal mee eens dat de bieb in het centrum, tussen de winkels hoort!!!
  Wij wonen in Den Haag en hebben een boshuis aan de Lange Dijk.
  Verscheidene malen al zijn we naar de bieb gefietst en hebben in het gebouw rondgeneusd.
  Zeer aangenaam toeven daar en de bieb volgt met de uitgestalde boeken fraai de actualiteit.
  Heerlijk ook om er een krantje open te slaan.
  Succes beste Anke en René Kral met jullie actie tot behoud van de centrumbieb.
  Hartelijk gegroet van Maria Entrop en Cornelis de Kler

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.