Home / Sallandcentraal / Stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek opgericht

Stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek opgericht

WIJHE – René Kral en Anke Kral-Velthuis hebben recentelijk onder toeziend oog van notaris Roelofs de stichting Vrienden van de Wijhese bibliotheek opgericht. De stichting heeft als doel het organiseren van culturele, literaire evenementen ter ondersteuning van de continuïteit van de Wijhese bibliotheek. Tevens willen de initiatiefnemers het lezen en actief gebruik van de Nederlandse taal en letterkunde bevorderen en een bijdrage leveren aan innovatie en het bestrijden van taalachterstand bij volwassenen en kinderen. Alsmede bijdragen aan het ontmoeten en participeren van diverse bevolkingsgroepen.

Daarnaast heeft de stichting de organisatie van het Literair Festival Wijhe op zich genomen. De editie van 14 mei (in het Langhuus) staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Centraal staat de bekende Nederlandse schrijver Jan Brokken. In zijn boek ‘De Rechtvaardigen’ beschrijft hij de rol van de Nederlandse diplomaat Jan Zwartendijk in Litouwen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Door visa voor Curacao te verstekken aan Joodse vluchtelingen redde hij duizenden van een wisse dood.

Lees ook

‘Onze Homeride gaat ook een groot dorpsfeest worden’

Luttenbergse vriendengroep fietst 500 kilometer voor Ronald McDonaldhuis LUTTENBERG – Hun zoon Cas (7) bracht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.