Stichting ’t As-spel mag lening tegemoet zien

RAALTE – Stichting ’t As-spel in Mariënheem mag met een klein voorbehoud een SVn-Stimuleringslening van in totaal 172.000 euro tegemoet zien. Het voorbehoud betreft een financiële toets van SVn, die nog moet worden uitgevoerd. 50.000 euro is bestemd voor de bouw van een materialenberging; 122.000 euro voor herfinanciering van een ‘oude’ SVn-lening (SVn staat voor Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten). Dat laatste kan nu tegen gunstiger rentevoorwaarden (0,5 procent rente in plaats van 3,6 procent). Stichting Waarborgfonds Sport staat borg voor de 50.000 euro. De bestaande lening met een looptijd van 25 jaar is in 2013 verstrekt voor de bouw van de kantine. Het oorspronkelijke leningsbedrag was 150.000 euro. Daarvan is inmiddels 28.000 euro afgelost. “Op basis van de aangeleverde stukken door Stichting ’t As-spel kan geconcludeerd worden dat de stichting in staat is om aan de financiële verplichtingen, die voortvloeien uit de (extra) lening, te voldoen”, zo meldt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.