Slaap op Maat gunt afgedankte dekbedden en kussens een tweede leven

RAALTE – Bij de donsretour-inzamelpunten in de winkels van Slaap op Maat in Raalte en Rijssen kunnen oude dekbedden en hoofdkussens ingeleverd worden. Alle materialen worden na inlevering op duurzame wijze gerecycled en vermaakt tot nieuwe producten. Zo krijgen afgedankte kussens en dekbedden een tweede leven.

Het volledige recyclingproces en de productie van de nieuwe dekbedden en kussens vinden in Nederland plaats. Dons van laagwaardige kwaliteit, dat niet opnieuw hergebruikt kan worden, wordt afgevoerd voor de verwerking tot organische meststoffen. Van de hoes van het dekbed worden onder andere poetsdoeken en isolatiemateriaal gemaakt. Zodoende wordt het complete dekbed hergebruikt, wat de inzet van nieuwe grondstoffen voorkomt en het milieu spaart.

In de winkels van Robert en Ria Dannenberg kunnen alle soorten dekbedden en kussens gevuld met dons en veren ingeleverd worden. Ook versleten en kapotte producten zijn welkom. Wel dient al het materiaal droog te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.