Rijkswaterstaat in gesprek met bewoners Berkendijk en Hogebroeksweg

RAALTE – Rijkswaterstaat gaat in gesprek met de bewoners van de Berkendijk en de Hogebroeksweg en PB Heino over eventuele maatregelen tegen het sluipverkeer over deze twee wegen. Veel automobilisten gebruiken deze wegen om de drukte bij Kruispunt Bos te vermijden.

GemeenteBelangen had naar aanleiding van klachten van bewoners vragen gesteld over het sluipverkeer aan het Raalter college. Volgens de partij wordt de recentelijk vernieuwde Hogebroeksweg ‘helemaal kapotgereden’. Verkeerskundigen van de gemeente Raalte hebben in januari een overleg gehad met vertegenwoordigers van de bewoners. “De verwachting is dat deze problematiek opgelost is na de aanpak van kruispunt Bos”, zo stelt het college. “Dit wordt gezien als de lange termijn definitieve oplossing.”

Maar om voor de kortere termijn (eventueel) ook maatregelen te kunnen nemen, schuift ook Rijkswaterstaat aan, zo stelt het college. “Een aantal door de bewoners geopperde maatregelen hebben namelijk betrekking op aanpassing van de verkeerslichten op de N35.” Daarnaast wil de gemeente de ernst van de verkeersbelasting verder onderzoeken door op diverse locaties de verkeersdruk te registreren en is de Berkendijk/Hogebroeksweg voor dit jaar opgenomen in het al vastgestelde uitvoeringsprogramma van de Verkeersagenda (‘maatregelen 60 km/uur-gebieden’). Daarnaast hebben de bewoners aangegeven hun eigen mogelijkheden in gedragsbeïnvloeding en buurtacties te onderzoeken. Deze mogelijkheden zullen worden besproken in de vervolgoverleggen met de gemeente.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.