Raalter college steunt plannen beachveld Heino

Proef van maximaal drie jaar; initiatief moet wel in overleg met buren verder uitgewerkt worden

RAALTE – Het Raalter college van B&W is bereid om medewerking te verlenen aan de plannen voor een tijdelijk beachveld bij sporthal Hoogerheyne. Stichting Sportbelangen Heino wil op gemeentelijke grond (het perceel waar eerder het schoolgebouw van de Gouden Emmer stond) een beachveld met een oppervlakte van ongeveer 35 bij 22 meter realiseren: ter grootte van twee volleybalvelden of één handbalveld. Het gaat om een proef. Voordat er een definitief groen licht komt moet het plan wel eerst verder worden uitgewerkt.

De gemeente stelt meerdere voorwaarden. De proef mag maximaal drie jaar duren. Stichting Sportbelangen Heino financiert het veld en dient na afloop van de gestelde termijn het terrein weer in zijn huidige staat te herstellen. De plannen moeten in goed overleg met de buren (en de gemeente) worden uitgewerkt en de proef betekent niet dat het beachveld permanent is. Ook stelt de gemeente dat de afspraak jaarlijks kan worden opgezegd, bijvoorbeeld als de grond voor woningbouw in aanmerking komt, en dat in het geval van (grote) overlast de afspraak ook ontbonden kan worden.
Stichting Sportbelangen Heino, exploitant van sporthal Hoogerheyne, wil met deze proef onderzoeken welke animo er bij de zaalsportclubs is voor beachsport. De opgedane inzichten wil de stichting meenemen in het onderzoek naar de toekomst van Hoogerheyne. De aanvraag voor het beachveld wordt ondersteund door Handbalvereniging HHZD en volleybalvereniging Hevo. De stichting wil de kosten beperkt houden. Dit betekent dat het veld niet wordt verlicht en dat er niet met versterkt geluid/muziek wordt gewerkt. Het beachsportseizoen loopt grofweg van april tot en met september met het zwaartepunt op de maanden tot de zomervakantie. Buiten dit seizoen blijft het zand liggen, maar gaan de sporters de zaal in. De handbalvereniging zal op basis van een inschatting twee à drie avonden per (werk)week en twee à drie keer per weekend gebruik maken van het veld. Hevo wil pas plannen maken als er duidelijkheid bestaat over het veld, maar enkele avonden per week lijkt aannemelijk

Buren

Volgens de gemeente is het niet helemaal duidelijk in hoeverre het veld tot extra parkeerdruk zal leiden. “Wij gaan er op dit moment vanuit dat de parkeerdruk gelijk blijft doordat activiteiten van de zaal naar het veld worden verplaatst.”
Volgens de stichting hebben de buren (met zicht op de locatie) het plan ‘met begrip en instemming’ ontvangen. Wel waren er vragen over de precieze plek, de inpassing, hoogte van hekken etc. De stichting heeft aangegeven dit in overleg met de buren verder te willen uitwerken.
De gronden zijn in 2019 aangemerkt als geschikt voor woningbouw (onder voorwaarden). De gemeente wil eerst het toekomstonderzoek van Hoogerheyne afwachten voordat er verder gepraat wordt over de invulling van de locatie.

Tippe

Bij Zwembad de Tippe ligt ook een beachveld. Volgens de stichting heeft Hevo in het verleden daarvan gebruik gemaakt, maar lag die locatie te ver weg van de kleedkamers en de andere faciliteiten bij Hoogerheyne. De handbal is om dezelfde redenen uitgeweken naar een beachveld bij Camping Heino. Volgens de stichting zijn er bij verplaatsing van de sporthal naar het sportpark wel kansen voor combinaties/synergie, maar op korte termijn ziet men meer heil in realisatie van een tijdelijk veld bij Hoogerheyne. “Op langere termijn lijkt één beachveld in Heino ons het uitgangspunt”, zo stelt de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.