Home / Nieuws / Raalte viert Vrijheid wil ondanks afgelasting stilstaan bij bevrijding

Raalte viert Vrijheid wil ondanks afgelasting stilstaan bij bevrijding

RAALTE – De festiviteiten rond de viering van 75 jaar vrijheid in Raalte in april zijn afgelast in verband met het coronavirus. Over de geplande activiteiten op 4 en 5 mei wordt later een definitief besluit genomen in nauw overleg met de gemeente Raalte en de gezondheidssituatie van dat moment.

Ondanks de afgelasting wil de organisatie van ‘Raalte viert Vrijheid’ toch stilstaan bij de datum van 11 april, de dag dat 75 jaar geleden Raalte werd bevrijd. De bedoeling is om die zaterdag ’s avonds om 20.00uur twee minuten stil te staan bij de bevrijders van destijds. Het verzoek is om dan massaal een kaars op te steken, waar mogelijk buiten op straat, op het balkon, in de tuin of voor het raam.

Ook wordt opgeroepen om die 11 april vanaf tien uur ’s morgens de vlag uit te hangen. Dat kan de speciale bevrijdingsvlag zijn, die nog steeds te koop is bij supermarkt Albert Heijn Raalte of via de site www.raalteviertvrijheid.nl  te bestellen, of de Nederlandse vlag. Voor de nationale vlag geldt overigens dat deze bij voorkeur niet ’s nachts tussen zonsondergang en zonsopkomst buiten mag hangen. Voor diegenen  die dat wel willen is het goed gebruik de vlag te verlichten waardoor de kleuren goed zichtbaar zijn.

‘We willen hiermee tegelijkertijd ook al die mensen, zorgverleners, bedrijven, artsen en specialisten, ouderen, zieken en hulpbehoevenden en allen die het in deze periode moeilijk hebben laten zien dat zij een bijzondere bijdrage leveren. En dat we elkaar steunen, er voor elkaar zijn en eenheid, verbondenheid en solidariteit uitstralen,’ zo laat Raalte viert Vrijheid weten.

Lees ook

Rick Evers: DSCIM4984 of DSCIM4985

Ons kleine mannetje was jarig. Het ene moment heb je een baby in je armen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.