Raalte in de Smaak gecanceld

RAALTE – Het jaarlijkse culinaire evenement ‘Raalte in de Smaak’ van 11 tot en met 13 september gaat dit jaar niet door. Het bestuur heeft dat besloten door de huidige coronacrisis.

Voor de dit jaar nieuw aangetreden voorzitter Frans Rouwenhoff was het een moeilijke, maar ook noodzakelijke keuze. “Ik had mij natuurlijk een heel andere start als nieuwe voorzitter van In de Smaak voorgesteld maar helaas. Willen we In de Smaak half september zoals gepland laten doorgaan, dan moeten we horecabedrijven en sponsoren nu al gaan benaderen in verband met de vele voorbereidingen. Dat lijkt ons echter in deze crisistijd absoluut niet gepast. Ze hebben zorgen genoeg en moeten waarschijnlijk alle zeilen bijzetten om het hoofd komende weken en maanden boven water te houden. Daarin kunnen we hen alleen maar veel sterkte en wijsheid toewensen. Hopelijk kunnen we dan samen volgend jaar weer een heel mooi culinair evenement met de beste restaurants uit Salland neerzetten.”
Het uitstel betekent ook dat er meer gelegenheid is om te praten over samenwerking met het festival Cu & Cu (‘cunst en culinair’) dat van 25 tot en met 27 september in Raalte wordt gehouden. Daaronder vallen ook straattheaterfestival Streetlive, het Bierfestival en de ROV Koopzondag. Cu & Cu ontstond enkele jaren geleden na interne discussies over onder meer de beste locatie van In de Smaak. “We hebben inmiddels enkele keren gesproken met bestuursleden van Cu & Cu. Beide organisaties hebben daarna de intentie uitgesproken om tot een samenwerking te willen komen. Het nu niet laten doorgaan van In de Smaak geeft meer tijd om in gezamenlijk overleg naar een nauwere samenwerking in 2021 toe te werken,” zegt Rouwenhoff.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.