Home / Nieuws / PvdA wil dat omwonenden van zonneparken gecompenseerd worden

PvdA wil dat omwonenden van zonneparken gecompenseerd worden

REGIO – “De toekomst vraagt om wind- en zonne-energie, maar ook om een eerlijke verdeling van de lusten en de lasten van die energietransitie,” zegt fractielid Peter Hermans. “Wij willen dat onze inwoners meeprofiteren, door eigenaarschap van lokale energieprojecten of door compensatie voor veranderingen in hun landschap.” Volgens de PvdA moet de provincie daarvoor bindende afspraken maken met ontwikkelaars van wind- en zonneparken.

“Een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de energietransitie is dat onze inwoners ervaren dat ze er baat bij hebben, bijvoorbeeld door een lagere energierekening of een bijdrage aan de lokale gemeenschap. Wat ons betreft moeten de lusten zoveel mogelijk lokaal worden genoten. Wat we te allen tijde moeten voorkomen is dat een klein groepje investeerders er met de winst vandoor gaat en onze inwoners met de rekening laat zitten.”

De PvdA wil van de provincie Overijssel weten welke afspraken over compensatie er op dit moment worden gemaakt bij het plannen van energieparken.

 

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.