Programma ‘Raalte viert Vrijheid’ financieel nog niet rond

RAALTE – Meer dan 25 vrijwilligers zijn al maanden druk bezig met de vele voorbereidingen van een groots programma van 11 april tot en met 5 mei in het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding in Raalte. Vrijwel alle activiteiten zoals het grote herdenkingsconcert in de open lucht bij de Kruisverheffing op 5 mei ’s avonds zijn helemaal gratis voor jong en oud.

Om dat ook financieel mogelijk te kunnen maken, is er nog steeds veel steun en geld nodig. Ook de inwoners van Raalte kunnen een kleine of grote bijdrage leveren; elke donatie, klein of groot, is meer dan welkom. Iedereen die 75 jaar Vrijheid Raalte een warm hart toedraagt, kan een bijdrage leveren op rekening IBAN: NL52RABO0349782768 ten name van Raalte Viert Vrijheid. Doneren kan direct maar ook via de website.

Het Coöperatiefonds van de Rabobank Salland gaf onlangs al een mooi voorbeeld en overhandigde bestuurslid Wilco Lindeboom een cheque van 2500 euro. Veel Raalter ondernemers hebben al een Marshallsponsorpakket besteld, maar nieuwe bedrijven zijn nog steeds van harte welkom. Dat geldt ook voor het speciale Vrijheidsdiner op 5 mei bij hotel-restaurant de Zwaan en Brasserie, voorafgaand aan het bevrijdingsconcert diezelfde avond. De kosten daarvan zijn 75 euro per persoon waarvan een flink deel bestemd is om de kosten van de herdenkingsactiviteiten te kunnen dekken. Vlees, vis of vegetarisch, alles is mogelijk.

De verkoop van speciale herdenkingsvlaggen bij supermarkt Albert Heijn in Raalte loopt inmiddels zo goed dat er al een nieuwe partij is besteld. Voor de kostprijs van 15,50 kan iedereen zo’n vlag kopen met ’75 jaar vrijheid Raalte’ of ‘Raalte viert vrijheid’. Deze tweede variant is elk jaar weer opnieuw te gebruiken. De vlag (met variaties voor elk kerkdorp in de gemeente Raalte) kan ook via de site besteld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.