Plaskerk Raalte zet deuren open vanwege coronavirus

RAALTE – De Plaskerk in Raalte is met ingang van vandaag, woensdag 18 maart, elke woensdagochtend geopend van 9.30 tot 12.00 uur. “Het coronavirus legt een zware druk op de samenleving”, zo schrijft de Protestantse geloofsgemeenschap in een persbericht. “Er leeft angst en onzekerheid, ook in ons dorp. Onder dergelijke moeilijke omstandigheden zocht de mens door alle eeuwen heen steeds de kerk op voor troost en bemoediging. We merken dat mensen ook nu behoefte hebben om even stil te zijn of een kaarsje te branden.” Uiteraard dienen de bezoekers gepaste afstand van elkaar te nemen. Er zijn kaarsjes aanwezig, maar men kan ze ook zelf meenemen.
De kerkenraad roept haar leden op om er juist nu te zijn voor de ander. “Bemoedig elkaar, troost elkaar, wees elkaar nabij, vooral degenen die gebukt gaan onder een teveel aan zorgen en angst. Zoek naar creatieve manieren om dicht bij elkaar te zijn zonder fysieke aanwezigheid. Dat kan heel goed via de telefoon, via apps of online kanalen. Vertrouw op God, was je handen en doe verder wat de overheid je aanraadt te doen en te laten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.