Paas Vrijheids Ontbijt in Heino

HEINO – De voorverkoop voor het Paas Vrijheids Ontbijt op maandag 13 april (Tweede Paasdag) in Bij Ne9eN in Heino is gestart. Met deze activiteit wordt geld ingezameld voor de viering van 75 jaar Vrijheid in Heino. Voor en na het ontbijt is er aandacht voor het verhaal van de 66 gijzelaars uit Heino (het centrale thema van de viering van 75 jaar Vrijheid in Heino); er is een kleine expositie met onder andere een digitaal fotocollage. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan de traditionele Paaswandeling.

De deelnemers kunnen onder andere de ruimte waar de gijzelaars destijds werden ondergebracht (de serre van het voormalige café aan de Canadastraat 9) bekijken. Van daaruit werden de gijzelaars kort voor de bevrijding van Heino lopend afgevoerd naar Zwolle. Daar werden de mannen ondergebracht in een school en moesten zij schuttersputten graven langs de IJssel. Op 14 april keerden zij allen ongedeerd weer terug in Heino. De wandeling voert langs verschillende vindplaatsen uit de oorlog en de deelnemers worden getrakteerd op crisiscake en slemp. Dit zijn producten die ten tijde van de oorlog met minimale grondstoffen werden gemaakt.

De organisatie is in handen van diverse verenigingen, stichtingen en bedrijven. Aanvang is om 9.00 uur; starten aan de wandeling kan van 11.00 tot 12.30 uur. Aanschuiven bij het ontbijt kost 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar 1 euro) en deelname aan de wandeling ook 5 euro (kinderen tot en met 12 jaar 1 euro). Een combiticket kost 7,50 euro (kinderen tot en met 12 jaar 2 euro). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Bij Ne9eN, de Smulbaai, het Dorpshuus of op de dag zelf aan de kassa.

Zie verder staging2.75jaarvrijheidheino.nl en Facebook.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.