Overijsselse jeugd aan de voetbalchallenges

REGIO – Alweer twee weken geleden werden alle voetbalcompetities stilgelegd en mag er niet meer getraind worden. Bedrijven werd gevraagd om medewerkers zoveel mogelijk thuis te laten werken en niet veel later werden alle scholen gesloten. Het coronavirus heeft de wereld in haar greep gekregen. Natuurlijk volgen de leerlingen thuis nog een aantal uren per dag onderwijs, maar wat te doen met de rest van de tijd? Het antwoord daarop is gevonden: voetbalchallenges.

In tijden waarin er niet langer getraind kan worden zijn voetbalverenigingen op zoek gegaan naar alternatieven om de jeugd toch te vermaken en met de bal bezig te laten zijn. De oplossing hiervoor werd door veel verenigingen gevonden in het aanbieden van zogenoemde voetbalchallenges. Dit zijn opdrachten die veelal thuis en alleen uitgevoerd kunnen worden en die vaak bedacht zijn door enthousiaste jeugdtrainers.

Uitdaging voor alle leeftijden
Een van de aanbieders van voetbalchallenges is initiatiefnemer Jordy Boerdijk van de Sallandse Voetbaldagen. Jordy vertelt: “Door het coronavirus zijn veel kinderen thuis komen te zitten die graag met de bal bezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat jeugd actief blijft en daarom wilden we wat doen. Daarom hebben we voetbalchallenges ontwikkeld.” Dat de challenges aanslaan blijkt wel uit de vele reacties. “Kinderen vanuit de hele regio sturen video’s van de challenges in via ons Instagram-account. Het mooie is dat de opdrachten uitdaging bieden voor iedere leeftijd en niveau. Daardoor kan iedereen meedoen”, aldus Jordy. “Dat sluit ook aan bij onze voetbaldagen met outdoor activiteiten in de zomervakantie. Het moet leuk zijn voor alle niveaus en niet enkel voor de betere voetballers.”

Ook vv Heino is gestart met voetbalopdrachten. Hoofd jeugdopleiding Rik Keijzer vertelt: “In deze periode zijn wij net als alle andere verenigingen beperkt in onze mogelijkheden. Met het aanbieden van challenges kunnen wij toch wat bieden. Bovendien is het een mooie manier voor trainers om enigszins in contact te blijven met hun spelers. Veel trainers krijgen de hele dag door beelden doorgestuurd van enthousiaste spelers die weer een oefening gehaald hebben.”

 

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.